Nieuwe RI&E Tandtechniek gepresenteerd

Nieuwe RI&E Tandtechniek gepresenteerd

 

Op de ledenvergadering van 10 april is de geheel vernieuwde RI&E voor de tandtechniek gepresenteerd door arbeidsdeskundige mevr. Josje Salentijn. Met deze RI&E, die de CD-rom uit 2007 vervangt, kunt u voortaan eenvoudig en gratis een Plan van Aanpak maken. De RI&E is neergelegd in een web-applicatie waarvoor in mei alle leden een login krijgen.

Het is voor bedrijven die meer dan één FTE aan personeel hebben verplicht een RI&E op te stellen. De nieuwe RI&E is een goede aanleiding om, als het daar tijd voor is, uw Plan van Aanpak op te frissen. Daarbij kunt u nu ook uitgebreide uitleg en hulp krijgen. Leden die dat wensen kunnen namelijk via de VLHT een halfdaagse cursus volgen over het gebruik van de website en het opstellen van een plan van aanpak.

In een bijeenkomst met 6 tot 12 leden/labs maakt u onder begeleiding van een deskundige de RI&E-rapportage en het Plan van Aanpak. Na afloop beoordeelt de deskundige de rapportage en ontvangt u een verklaring (toetsingsbrief). Met deze verklaring voldoet de rapportage aan de wettelijke eisen.

De kosten bedragen slechts €465,00 (excl. BTW) voor één vestiging. Dit is slechts een fractie van de kosten die uit kwijt bent als u zelf een arbodienst uw Plan van Aanpak laat beoordelen!
De cursus wordt centraal in het land gegeven. Indien er voldoende belangstelling is, dan wordt de cursus op meerdere locaties gehouden.

Als u en/of​ uw medewerkers aan een cursus wilt deelnemen, vult u dan onderstaand formulier in. Het verplicht u nog tot niets, maar het geeft ons inzicht in de belangstelling, waarna we de cursussen beter kunnen plannen.

Uiteraard kunt u met eenvoudige vragen over de RI&E altijd bij het secretariaat terecht, maar zulke uitgebreide ondersteuning als u op de cursus krijgt, kan de vereniging u natuurlijk niet bieden, dus grijp uw kans om de RI&E nu goed aan te pakken!